Priča o sandalama
>
>
Priča o sandalama

Sandale sam počela raditi zato što na tržištu nisam pronašla ono što sam htjela za sebe. Nešto slično jesam, kupila sam platforme s pomponima no nešto nije štimalo. Nisam mogla promijeniti boje pompona i još su se nakon jednog nošenja neki pomponi odlijepili. Tu se već počela kuhati ideja o izradi sandala iako to još nisam znala, a tada mi nikakva kreativnost nije bila ni na kraj pameti. No, kako sam počela raditi narukvice, otkrivati veleprodajne dućane s repromaterijalom, kao i druge brendove koji rade slične stvari, u jednom trenutku mi je samo kliknulo da moram naći sandale koje mogu ukrasiti po želji – prvo svojoj, a onda i po želji klijentica. Više nisam ni sigurna kako i gdje je krenulo, ali sjećam se da sam pretražila razne dućane, online dućane i cijeli ebay i ali express u potrazi za dobrim sandalama i cijeni koja bi mi se isplatila. Nije bilo baš jednostavno, ali tko traži taj i nađe. Prve sandale bile su od tkanine i umjetne kože, ja sam ih dekorirala raznim trakicama, pomponima, privjescima i slično i stvarno su ispale preslatko. Dobro, prve prve baš nisu, ali nakon par probnih modela, počele su stvarno biti jaaako slatke. Neke od tih prvih modela su na slikama ispod. Nazvat ćemo ih Loving jer su bez obzira na različite boje i ukrase svi modeli bili jako nježni.

Pogledaj više modela

Onda sam pronašla i drugi model koji je imao više trakica preko zgloba i tu sam vidjela savršenu priliku za jako puno mogućnosti i igranja. Jako brzo djevojke su prepoznale što radim, a meni je najdraže bilo kada su mi rekle kakve otprilike žele boje i materijale i da se ja poigram s njima i napravim kako mislim da će biti najbolje.  Nastalo je stotinjak različitih, predivnih modela. Sve to u par mjeseci, prve sezone. Bilo je šarenih, pastelnih, romantičnih, čipkastih, mornarskih, rokerskih, boho, hippie… ma sve stilove smo izmiješali i zapravo jedne obične sandale pokazale su stotinu različitih lica uz malo mašte i puno ljubavi. Teško je bilo dati im neko univerzalno ime, ali s obzirom na količinu pompona na njima i raznih šarenih trakica, zvala sam ih jednostavno – Boho sandale. Neke od fotki su niže.

 

Pogledaj više modela

Također, usporedno s njima, dekorirala sam i platforme i to u nekoliko različitih modela i visina potplata.

Pogledaj više modela

Sandale su bile stvarno kvalitetne i cure su bile oduševljene. Jedina mana je bila što su ih proizvodili samo u brojevima 36-41. To ljeto sam shvatila koliko puno djevojaka nosi cipele broj 42 ili više. I počela sam razmišljati o tome da pokrenem svoju kompletnu proizvodnju. To baš nije bilo skroz izvedivo, no pronašla sam postolara kojem sam objasnila što želim, obećala da će biti barem 100 pari u sezoni i postavila cijenu iznad koje ne idem. Čovjek nije mogao ne pristati. Tako su nastale potpuno jedinstvene na tržištu, sandale od prave kože, u svim brojevima, odraslim i dječjim. Kroz dvije sezone napravili smo nekoliko različitih modela, prvi po uzoru na Boho sandale i to samo zato da onaj Boho model sada mogu nositi i curice s manjim stopalima i žene sa većima. Drugom modelu smo odvojili prednju trakicu što se pokazalo kao pun pogodak jer ih tako vezicama same možemo zategnuti koliko želimo. Sljedeću sezonu otvorili smo jedinstvenim pompom sandalama, koje su imale manje trakica, ali zato puno pompona i bile su u raznim bojama. I nakon toga, poželjela sam napraviti najjednostavnije natikače i to u različitim verzijama, od romantičnih točkastih tkanina, preko šarenih pompona i resica, pa do heklanih mašnica koje su mi bile favorit prošlog ljeta. I te fotke nalaze se niže. Koliko ja znam, nitko u Hrvatskoj ne proizvodi sandale koje sam dizajnira, izrađuje od prave kože u suradnji s postolarom, dekorira trakicama, pomponima, privjescima, resicama, po želji kupca na način da im doslovno svaki korak izrade fotografira i pošalje s pitanjem “jel to to” prije nego nastavi dalje. Osim MagicLand-a. Zato sam posebno ponosna i poseban mi ih je užitak raditi.

Pogledaj više modela

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u košarici